Vrchlabí žije jídlem a pitím
Láska prochází žaludkem, a tak není divu, že máme spoustu zážitků spojených i s požitkem gurmánským. Vrchlabí v tomto směru nezůstává pozadu a nabízí různé druhy kuchyní, od moderní kulinářské, přes typickou českou až po asijskou a sushi. Jen ve Vrchlabí vám ale oběd uvaří Kuchař roku 2022. Ani kávomilové tu nepřijdou zkrátka a mohou každý den své dovolené popíjet kávu v jiné kavárně.
Místní rozmanitá gastroscéna
Kam zajít? Rádi byste si nechali něco dobrého doporučit? Zeptali jsme se za vás vrchlabských obyvatel, kam si rádi zajdou a kam už příště určitě nepůjdou. Na pivo, na večeři či na kávu. Nechte si poradit.
Obědové menu
Projíždíte Vrchlabím v čase oběda, nebo jste přijeli na cílenou prohlídku města? A něco byste zakousli? Některé místní restaurace připravují obědová „meníčka“. Prohlédněte si jejich přehled a denní nabídku, alespoň budete mít čas v klidu naplánovat odpolední program.
Vrchlabský Kuchař roku 2022/2023
Lukáš Čížek, šéfkuchař a majitel vrchlabské vyhlášené restaurace Farma fish and steak, zvítězil v celostátní gastronomické soutěži Kuchař roku 2022/2023, do níž se probojovala desítka nejlepších kuchařů z celé země.
Krkonošský medvěd či Hendrych
To jsou názvy piv vařených ve vrchlabských minipivovarech, které využívají horskou vodu, horský vzduch a kuchařské umění sládků žijících v Krkonoších. Piva Krkonošský medvěd i Hendrych jsou součástí Krkonošské pivní stezky, při které můžete ochutnat další tři lokální pivní moky, a přitom si ještě dát do těla na horské túře.
Gastrobloger Lukáš Hejlík ve Vrchlabí
Tipy na zajímavé a vyzkoušené gastro podniky už více jak pět let přináší Lukáš Hejlík pravidelně z celé republiky. Doporučuje také dvě místa z Vrchlabí, Kněžickou chalupu a Kavárnu 7 štítů. Tak se nechte inspirovat a běžte se přesvědčit.